Ontwerpversies, en waarom een bestelling op één blijft staan

Elke keer opslaan voegt een genummerde momentopname toe. Een bestelling bevriest op de versie die de klant goedkeurde, je winkel blijft op de versie die je publiceerde, en alleen de editor beweegt mee.

Op deze pagina

Er komen twee vragen binnen bij support die los van elkaar lijken, maar hetzelfde feit vanuit twee kanten zijn: “waarom kreeg mijn klant het oude artwork” en “waarom staat mijn wijziging niet in de winkel”. Deze gids legt het mechanisme achter beide uit. Hij is bedoeld voor merchants die een live product bewerken en willen weten wat meebeweegt en wat niet.

Elke keer opslaan voegt een versie toe

Opslaan in de Design Studio overschrijft het ontwerp niet. Het voegt een genummerde momentopname toe naast de vorige, met het hele ontwerp zoals het op dat moment was.

Niets wat al bestaat, beweegt mee. Dat is zo bedoeld en geen beperking.

Drie dingen wijzen naar drie verschillende versies, en geen ervan is fout.

Wat een bestelling bewaart

Wanneer een klant afrekent, legt de bestelling de ontwerprevisie vast die opleverde wat de klant zag. Vanaf dat moment luistert de bestelling niet meer naar het ontwerp.

Daarom gebruikt een nieuwe render van een mislukte bestelling de opgeslagen revisie van de bestelling en niet het artwork van vandaag, en daarom herstelt het verbeteren van een ontwerp een bestelling die al fout ging niet. Zie fulfillmentfouten afhandelen.

Het is ook het antwoord op de ongemakkelijke variant van de vraag. Heeft een klant artwork ontvangen dat je sindsdien hebt gewijzigd, dan werkte er niets niet. De klant kreeg wat hij of zij had afgesproken te kopen.

Wat je winkel bewaart

Ook een publicatie wijst naar een revisie. Publiceren maakt de momentopname. De winkel blijft die tonen tot je de publicatie bijwerkt. Zie wat publiceren doet en, als een wijziging niet verschijnt, wijzigingen worden niet getoond.

Wat je wel en niet met versies kunt doen

Versies bestaan zodat bestellingen en publicaties exact kunnen zijn. Ze zijn geen doorbladerbare geschiedenis: de Design Studio heeft geen lijst met versies om te openen en geen manier om een eerdere te herstellen.

Wat je wel hebt tijdens het werk, is ongedaan maken en opnieuw uitvoeren, en een herstelkopie als je de editor verlaat met niet-opgeslagen wijzigingen. In het menu Bestand staan de acties voor het hele ontwerp.

DashboardEerder menu Bestand in de Design Studio, met de ontwerpnaam en canvasgrootte, Opslaan met Alle wijzigingen opgeslagen, Downloaden, Drukvoorbeeld, Ontwerp dupliceren, Ontwerpbestand exporteren als JSON, Ontwerpbestand importeren en Ter beoordeling indienen. Het menu heeft Ter beoordeling indienen niet meer: ontwerpen gaan live vanaf de productpagina.
Ontwerp dupliceren en Ontwerpbestand exporteren zijn de twee manieren om een kopie te bewaren van hoe een ontwerp er nu uitziet. Hier is geen lijst met versies.

Veelgestelde vragen

Kan ik een ontwerp terugzetten naar vorige week?

Niet vanuit de editor. Bewaar voor een grote wijziging een duplicaat of een geëxporteerd ontwerpbestand en bouw daarvandaan opnieuw op.

Mijn klant kreeg artwork dat ik al had verbeterd. Is dat een bug?

Nee. De bestelling is gebonden aan de revisie die live was toen de klant afrekende. Er wordt geprint wat de klant heeft goedgekeurd.

Heeft het bewerken van een ontwerp invloed op bestellingen die al zijn geplaatst?

Nee. Geplaatste bestellingen houden hun eigen revisie, ook bij een nieuwe render.

Heeft het bewerken van een ontwerp invloed op mijn webwinkel?

Pas als je de publicatie bijwerkt. Tot die tijd houdt de winkel de revisie die je hebt gepubliceerd.

Volgende stap

Lees wat de customizer is, of volg een wijziging helemaal tot in de webwinkel in wijzigingen worden niet getoond.

Elke term die hier wordt gebruikt, heeft een definitie van één regel in de verklarende woordenlijst.

Nog hulp nodig?

Gaf een gids geen antwoord op je vraag? Ons team helpt je graag. De meeste berichten krijgen binnen één werkdag een eerste reactie.

Contact met support

Gerelateerde artikelen